Hírek

Négy migráns és egy embercsempész a lopott autóban

Az Olaszországból eltulajdonított kocsival Mélykúton egy ház falának ütközött a rendőrök elől menekülni próbáló sofőr.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2021. április 2-án hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy Mercedest és a benne utazó személyeket. A járművezető azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhások követni kezdték, melynek során az autós Mélykút belterületén nekiütközött egy ház falának. Az intézkedés során kiderült, hogy az ukrán sofőr a személykocsiban négy – magukat afgán állampolgárnak valló – illegális migránst szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni. A rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így azt a nyomozók lefoglalták.

Az ukrán férfi ellen a megyei főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak. A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit, illetve azt is, hogy került a lopott jármű a férfihez.

Mivel a balesetben a sofőr és utasai megsérültek, mindannyiukat kórházba szállították.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.