Hírek

Négy nap, hat baleset

Nógrád megyében az elmúlt négy nap alatt három személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Mátraterenyén közlekedett személygépkocsival 2021. február 19-én 4 óra 30 perckor egy 27 éves férfi, amikor elmondása szerint elaludt, és a Kossuth úton lévő buszmegállónak ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Egy 33 éves férfi február 20-án 15 óra 20 perckor Karancslapujtő belterületén csúszott meg személygépkocsival, majd az útpadkára lehaladt és egy parkoló járműnek ütközött. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést adott. A balesetben a gépkocsi vezetője és egyik utasa megsérült.

Ugyanezen a napon 16 óra 30 perc körül egy 45 éves nő haladt gépjárművel Érsekvadkert irányából Patak felé, amikor egy kanyarban a vízelvezetőárokba hajtott, ahol egy táblának, majd egy fának ütközött és a járművel felborult. A balesetben a nő megsérült.

A megye rendőrei további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak! Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak! Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott!
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg!

…hogy mindenki hazaérjen!