Hírek

Nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök befejezték a nyomozást.

Baján, a Damjanich és a Szent Antal utca kereszteződésében 2020. szeptember 15-én 8 óra 21 perckor egy 28 éves – személyautóval közlekedő – férfi a részére kihelyezett “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező motorosnak, akivel összeütköztek. A motoros a balesetben súlyosan megsérült.

A közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott nyomozást a bajai rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási ügyészségnek.

Az alábbi hasznos információkat kérjük, fogadják meg!

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárt. Nem árt azonban, ha néhány dolgot szem előtt tartunk ilyenkor:

A motorkerékpár kis felületet mutat, nehezebben észlelhető jármű, különösen a visszapillantó tükörben, vagy egy útkereszteződésben a kilátást gátló akadályok – fák, bokrok, kerítés, parkoló járművek, stb. – részleges vagy akár teljes takarásában.

A motorral útnak indulóknak érdemes még körültekintőbben közlekedni, mert még nem számítanak rájuk az autósok. Ezért érdemes nappal is feltűnő színű ruházatot viselni és világító berendezést használni. A szezon elején még hagyjanak időt maguknak, hogy a télen berozsdásodott rutinok újra jól működjenek és óvatosabban húzzák a gázkart. Akár még vezetéstechnikai tréningen is érdemes részt venni.