Hírek

Nem sokon múlott, hogy tragédia legyen a vége

A tizenéves fiatalok unokatestvérük apjának autóját vitték el engedély nélkül, mellyel balesetet szenvedtek. A kocsiban mind az öten megsérültek. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, akinek számos bűncselekmény miatt kell felelnie.

Személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés 2019. október 19-én 23 óra 20 perckor, hogy Dunaföldváron a Kereszt utcában egy autó villanyoszlopnak csapódott, felborult, miközben két parkoló kocsinak is nekiütközött. A rendőrök kiérkezésekor a járműben utazók közül nem mindenki volt a helyszínen. Kiderült, hogy az autóban öt fiatalkorú fiú utazott, akik közül ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek. Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt.

kép

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök megállapították, hogy a balesetet megelőzően egy izsáki ikerpár rokonainál tartózkodott Dunaföldváron. A késő esti órákban a fiúk unokatestvérükkel és két ismerősükkel az autó tulajdonosának engedélye nélkül kocsikázni indultak. A balesetet megelőzően a járművet többen is vezették. Miután megtörtént az ütközés, a kocsiból mind az öt fiatal kiszállt, majd elhagyták a helyszínt. 

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a balesetet okozó ikerpár egyik tagját közúti baleset gondatlan okozása vétség, jármű önkényes elvétele bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök ikertestvérét is meggyanúsították, neki szintén jármű önkényes elvétele bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt kell felelnie.  

Az ügy vizsgálatát a paksi rendőrök befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.