Hírek

Nem vezethetett volna

A keszthelyi rendőrök előállították, és szabálysértési őrizetbe vették azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2021. január 31-én 15 óra 25 perckor Keszthelyen, a Vaszary Kolos utcában ellenőriztek egy háromkerekű gépi meghajtású járművel, bukósisak nélkül közlekedő 28 éves helyi férfit. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a vezetéstől is eltiltás hatálya alatt állt, a jármű pedig a műszaki állapota miatt a biztonságos közlekedésre alkalmatlan volt. 

A rendőrök a férfit előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.