Hírek

Nógrád megye közútjain történt

Az elmúlt három napon személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem történt.

Balassagyarmat belterületén, a Leningen Károly úton, a parkolóban tolatott személygépkocsival egy 36 éves nő 2021. január 25-én 16 óra körül, amikor összeütközött egy másik – szintén tolatást végző – gépjárművel. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett.

Egy 55 éves férfi január 27-én 18 óra 30 perc körül személygépkocsival kísérelt meg Kazár belterületén, az úttesten megfordulni, amely közben nekiütközött a mögötte közlekedő gépjárműnek. A balesetben nem sérült meg senki.

A megye rendőrei további két anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a KRESZ alapján „járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza! Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a forgalmat – anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné – rövid ideig akadályozza.”

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy elinduláskor is körültekintően vezessenek! Ha elindulnak, ráhajtanak az úttestre, ne feledkezzenek meg az irányjelzésről azért, hogy a mozgásuk a többi közlekedő számára kiszámítható legyen! Ha nehezen belátható helyen végeznek hátramenetet, akkor kérjék meg útitársukat, vagy a közelben lévő másik személyt, hogy segítsék a tolatást!

…hogy mindenki hazaérjen!