Hírek

Nyári tábor a megelőzés jegyében

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak táborozó gyermekek részére.

A várpalotai rendőrök a nyári szakmai gyakorlatot végző középiskolással együtt Jásdon, Várpalotán és Ősiben tartottak játékos prevenciós foglalkozásokat 2021. június 25-e és 30-a között. A táborozó gyerekek a nyár veszélyeiről szóló bűn- és baleset-megelőzési előadásokat hallgathattak meg.

A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat. A programon szó esett továbbá a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. A diákok átbeszélték az előadókkal a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. Ezen kívül tájékoztatást kaptak, hogyan kell betartani a jobbkéz-szabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is.

A kábítószer-ellenes világnap alkalmából a rendőrök felhívták a gyermekek figyelmét arra is, hogy a tiltott tudatmódosító szerek használata számos veszéllyel jár, ezért mondjanak nemet azoknak, akik arra akarják rábeszélni őket, hogy próbáljanak ki valamilyen anyagot.

baleset-megelőzés