Hírek

Nyitott autókból lopott

A kiskunfélegyházi járőrök szolgálaton kívül fogták el a környékbeli gyanúsítottat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. július 29-én 8 óra 40 perckor őrizetbe vettek egy 22 éves fülöpjakabi lakost. 

A nyomozás adatai szerint 2020 júliusában egy ismeretlen elkövető Kiskunfélegyházán, a IV. Körzet egyik tanyájának udvarára ment be, és az ott parkoló autóból készpénzt, személyes okmányokat és két bankkártyát lopott el. A besurranónak nem volt nehéz dolga, mivel a tulajdonos nem zárta le autóját.

Az ellopott bankkártyákat pár órával később Kiskunfélegyháza egyik ATM automatájában akarta használni, de mivel nem tudta a PIN-kódot, így nem járt sikerrel.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a bűncselekményekkel gyanúsítható férfi, akit szabadidejükben a helyi járőrök fogtak el.

A IV. Körzet környéken azonban nem ez volt az első ilyen eset. Korábban már 24 alkalommal lopott hasonló módszerrel nyitott járművekből. A többrendbeli lopás miatt folytatott nyomozást a rendőrök már korábban befejezték.

A többi ügytől külön kezelt büntetőeljárást a kiskunfélegyházi rendőrök a napokban befejezték, és vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási ügyészségnek.

1