Hírek

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat – csalásért és magánokirat- hamisításért kell felelnie

Az újbudai nyomozók befejezték annak az idős asszonynak az ügyét, aki a gyanú szerint milliókhoz jutott hozzá csalással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség miatt folytatott eljárást egy budapesti nő ellen, aki két nyugdíjas férfi nevére összesen hét életbiztosítást kötött.

Az esetre egy biztosítótársaság figyelt fel, miután az egyik ügyfelük elhunyt, és a nőnek több millió forintot fizettek ki. Ekkor derült ki, hogy az asszony négy biztosítónál is kötött más nevére szerződéseket, amiket ő írt alá, és magát jelölte meg kedvezményezettként. A biztosítások díjait a magas összegű biztosításban reménykedve a nő évekig fizette.

A rendőrök az eljárás során azonosították a feltételezett elkövetőt. A 72 éves V. Évát csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség miatt hallgatták ki. A gyanúsított részben beismerő vallomást tett.

A XI. kerületi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére.