Hírek

Őrizetbe vették a rendőrök a balesetet okozó fiatalt

Eltiltás hatálya alatt és ittasan vezetett Berhida külterületén, majd segítségnyújtás nélkül elfutott a helyszínről a 17 éves veszprémi lakos.

Az eljárás adatai szerint 2021. március 28-án, 16 óra 40 perckor balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, amely Berhida és Pétfürdő között történt. A szemtanúk elmondása szerint az autó vezetője egy kanyarban a járművel letért az útról, fának ütközött, majd a kocsi az oldalára borulva állt meg. Ezután a sofőr a járműből kiszállt és Berhida felé elfutott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy utasai megsérültek-e. A járműben utazó két személy sérüléseit a helyszínre érkező mentők ellátták, majd kórházba szállították őket.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított egy órán belül Berhidán igazoltatták a 17 éves veszprémi fiút, akiről kiderült, hogy a balesetet megelőzően a járművet úgy vezette, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, 2022. január 8-ig a járművezetéstől eltiltották, valamint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A veszprémi sofőrt további mintavétel céljából előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették.

Ellene segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás, az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

baleset

baleset