Hírek

Őrizetben a magyar embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – 2021. február 4-én délelőtt egy magyar rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvényben, Paks térségében. A járművet vezető magyar férfin kívül a gépkocsiban négy – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.