Hírek

Őrizetben a román embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy angol rendszámú autót, melyben három illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai 2021. január 16-án 15 óra 15 perckor egy angol rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 124-es kilométerszelvény közelében, Tengelic térségében. A járművet vezető román férfin kívül a gépkocsiban három – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 24 éves román állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.