Hírek

Őrizetben a szerb embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy szerb rendszámú autót, melyben hét illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján – 2021. március 10-én 21 óra 48 perckor egy szerb rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 109-es kilométerszelvény közelében, Paks térségében. A járművet vezető szerb férfin kívül a gépkocsiban hét – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt és az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 33 éves szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.