Hírek

Őrizetben a szír embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy spanyol rendszámú autót, melyben nyolc illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk a Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2021. február 7-én 10 órakor egy spanyol rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 106-os kilométerszelvény közelében, Paks térségében. A járművet vezető szír férfin kívül a gépkocsiban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt és az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 18 éves szír sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.