Hírek

Őrizetben a török embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály járőrei az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 105-ös kilométerszelvény közelében, Paks térségében 2021. január 26-án 20 óra 10 perckor – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak jelzése alapján – megállítottak egy német vámrendszámos járművet. A kisbuszban a török sofőrön kívül még négy férfi tartózkodott, akik közül egy szír állampolgárnak, míg hárman kurdnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 43 éves török állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.