Hírek

Őrizetben az osztrák-szerb embercsempész

A férfi hat illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök elfogták őket az M6-os autópályán.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. március 29-én 18 óra 10 perckor egy osztrák rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 100-as kilométerszelvényben, Paks térségében. A járművet vezető osztrák-szerb férfin kívül a gépkocsiban hat – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A jármű vezetőjével szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán eljárást indítottak. A 49 éves férfit a rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést is tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.