Hírek

Őrizetben az ukrán embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben öt illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály járőrei az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvénynél, a Paksi pihenő közelében 2021. február 3-án 12 óra 47 perckor megállítottak egy magyar rendszámú járművet. A gépkocsiban az ukrán sofőrön kívül még öt férfi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű 29 éves ukrán vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak. A férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.