Hírek

Orvhalászokat fogtak el a tolnai rendőrök

A három főből álló társaság tagjait a halászati felügyelő, a hivatásos és az önkéntes halőrök segítségével érték tetten munkatársaink. Az orvhalászok éppen a korábban elhelyezett leshálókat szedték ki a vízből.

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy tolnaiakból álló társaság egy ideje orvhalászik a Duna holtágában. A tolnai egyenruhások a halászati felügyelővel, a hivatásos és az önkéntes halőrökkel együttműködve 2021. január 8-án a hajnali órákban tetten érték a három – 21, 26 és 35 éves – tolnai férfit, akik a Felső Holt-Duna Holtágában korábban elhelyezett nyolc, úgynevezett nyagzóhálót szedték fel. A halókban különböző halak – ponty, süllő, csuka, dévér és kárász – voltak, melyek közül egy süllő el is pusztult.

kép

A rendőrök az orvhalászokat elfogták és előállították. Mindhármójukat gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a leshálókat és a bűncselekmény elkövetéséhez használt további eszközöket – egy csónakmotort és csónakot is – lefoglalták.

Az eset kapcsán a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.