Hírek

Öt idős embert több mint 10 millió forinttal károsított meg; a budapesti rendőrök befejezték a fiatal nő ügyét

A gyanú szerint a 26 éves budapesti nő unokázós módszerrel kicsalt pénzt vett át az átvert asszonyoktól.

Egy férfi telefonált egy idős asszonynak 2020. augusztus 27-én délután, majd magát rendőrnek kiadva azt állította, hogy a nő fia balesetet okozott, és csak óvadék ellenében engedik szabadon.

Az álrendőr elmondása szerint a balesetben, amit a fiú okozott, egy nő megsérült, és kórházba került, a fiút pedig a rendőrségen fogva tartják, de óvadék ellenében kiengedik.

Az asszony a fia kiváltása érdekében összeszedte pénzét és aranyékszereit, amit telefonon kapott utasítás alapján taxival a megadott címre vitt. Ott a pénzzel és ékszerrel teli borítékot egy nőnek átadta, akit a hívó elmondása alapján titkárnőnek hitt.

A fiatal nő 800 ezer forintot és több mint 100 ezer forint értékű ékszert vett át a borítékban.

A fővárosi rendőrök beazonosították, majd október 19-én budapesti lakcímén elfogták a 26 éves B. Karolinát.

A nő a fenti eseten túl szeptemberben további három, illetve elfogása előtt négy nappal még egy alkalommal vett át borítékokat Budapest különböző kerületeiben idős asszonyoktól; az összesen öt alkalommal több mint 10 millió forintot kapott kézhez.

A XI. kerületi nyomozók B. Karolinát csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére.

A nő ezidáig ismeretlen társa ellen a rendőrök továbbra is nyomoznak.