Hírek

Öt pozitív szonda – videóval

A hétvégi alkoholmentes baleset-megelőzési program eredményei Veszprém megyében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, baleset-megelőzési programot tartottak a Veszprém megyei rendőrök egy sörgyártó céggel közösen 2021. június utolsó hétvégéjén a veszprémi, a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein. Azok a járművezetők, akiknél az alkoholteszteres vizsgálat negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba.  

A rendőrök közel 1200 sofőrt szondáztattak meg, ami 5 alkalommal jelzett alkoholfogyasztást. Két esetben büntetőeljárás, három autóvezető ellen közigazgatási eljárás indult ittas vezetés gyanúja miatt.  

Fontos hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Már egy pohár szeszesital fogyasztás hatására is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok. Ittas állapotban a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

baleset-megelőzés