Hírek

Perselyeket feszítettek fel

A 18 éves mátraverebélyi férfit és két társát a rendőrök 5 órán belül beazonosították.

A rendőrség ügyeletére 2021. július 25-én 18 óra 26 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Mátraverebély-Szentkúton, a templomban több perselyt feltörtek és abból pénzt loptak el.

A bátonyterenyei nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp beazonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18, 17, illetve 16 éves mátraverebélyi lakosokat.

A 18 éves férfi és két társa a bejelentést megelőzően a kegyhely egyik templomába bement, az oltárnál elhelyezett perselyeket felfeszítette, és abból több mint 100.000 forint készpénzt tulajdonított el.

A nyomozók megállapították továbbá azt is, hogy a 18 éves férfi 2021. július 25-én a délutáni órákban Mátraverebély belterületén egy nyitva hagyott gépkocsi motorteréből az akkumulátort, utasteréből egy napszemüveget lopott el.

A hatóság tagjai a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületébe előállított 18 éves férfit lopás bűntett és lopás vétség, míg a két fiatalkorút lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozók a 17 éves fiatalkorút – mivel ellene a hatóság hasonló jellegű, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a terhelt bűnügyi felügyeletét 2021. július 28-án elrendelte.