Hírek

Pisztolyt találtak a járőrök egy igazoltatás során

Lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás egy 36 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2021. március 17-én 14 óra 10 perckor a megyeszékhely egyik lakótelepén ellenőrzés alá vontak egy gépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedő rendőrök a gépkocsi utas- és csomagterének átvizsgálása során a bal első ajtó tárolórekeszében egy forgótáras pisztolyt találtak, amelyhez a sofőr engedéllyel nem rendelkezett.  A 36 éves veszprémi lakostól a pisztolyt a helyszínen lefoglalták, majd annak vizsgálatára a nyomozók fegyverszakértőt rendeltek ki. A beszerzett szakvélemény alapján a lefoglalt tárgy lőfegyver, amelynek tartása engedélyhez kötött, ezért a veszprémi férfit lőfegyverrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.