Hírek

Polgárőrökre támadtak – őrizetbe vették őket

A kalocsai nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak két román állampolgárt.

Egy 35 éves és egy 26 éves román állampolgár 2021. július 30-án késő este egy bátyai vendéglő előtt garázdálkodott. Hangosak és agresszívek voltak, ezért az egyik környéken lakó értesítette a helyi polgárőröket, akik haladéktalanul meg is jelentek a szórakozóhelynél. A még ott lévő férfiakat kulturált viselkedésre szólították fel, mire a zajongók rájuk támadtak. Fenyegették, szidalmazták a polgárőröket, és ebben egy harmadik társuk, egy ismeretlen nő is segítségükre volt. Az immár trióvá nőtt csoport tagjai lökdösték, bántalmazták a sértetteket, akik testi épségük megvédése érdekében elmenekültek. A két férfi és a nő ekkor törött sörösüveg darabokat kapott fel, és azzal a kezükben utcákon keresztül üldözték áldozataikat egészen addig, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A gyanúsítottak rátámadtak a járőrökre is, ellenszegültek az intézkedésnek, lökdösődtek. Az egyenruhások a román férfiakat végül elfogták, míg női társukat – aki elmenekült a helyszínről – keresik.

A rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják a 35 és 26 éves bűnelkövetőket. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.  

A járőröket ért támadás ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen.