Hírek

Prevenció a strandon

A debreceni rendőrök bűnmegelőzési tanácsok mellett különböző ügyességi feladatokkal és kiadványokkal várták az érdeklődőket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai gyerekeknek és felnőtteknek tartottak különböző prevenciós programokat 2022. augusztus 10-én. A szakemberek ezúttal a helyi strandra látogattak ki, ahol interaktív feladatokkal és vagyonvédelmi tanácsokkal, szórólapokkal várták az érdeklődőket.

Míg a gyerekek játékos feladatokkal, kifestőkkel töltöttek el néhány kellemes percet a bűnmegelőzési információs pontnál, addig a szülők egy csésze kávé mellett kaptak hasznos prevenciós ajánlásokat a rendőröktől.

A szakemberek egy „kincskereső” játékot is szerveztek az érdeklődőknek, amely során a strand teljes területén QR kódokat helyeztek el. Ezek hasznos bűnmegelőzési tanácsok mellett egy-egy betűt is rejtettek, amiket begyűjtve értékes ajándékokat vehettek át a játékosok.

Kérjük, hogy fogadják meg a Debreceni Rendőrkapitányság ajánlásait:

  • Minél kevesebb értéktárggyal menjen strandolni!
  • A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon és egyéb értéktárgy nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj megnézi.
  • Értékei – személyes iratok, készpénz, technikai eszköz, lakáskulcs, gépjármű-indítókulcs – megőrzése céljából használja az értékmegőrző szekrényt, amelynek kulcsát, vagy a szekrény nyitására használt órát, őrizetlenül soha ne hagyja!
  • Felhevült testtel ne ugorjon vízbe!
  • Kerülje el a teli gyomorral, alkoholos, vagy bódult állapotban történő vízbemenetelt!
  • Ha gyanúsan viselkedő embert lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek!

Nyugodt, jogsértésektől mentes nyarat kíván a Debreceni Rendőrkapitányság!