Hírek

Rablás lett a kétes üzlet vége, rendőrkézen a feltételezett elkövető

A csornai nyomozók elfogták a 37 éves győri férfit.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. december 23-án 16 óra körül arról, hogy Csornán, egy Szent István téri házban két férfit dulakodott és egyikük gázspray-vel lefújta haragosát. A helyszínre érkező járőröknek a sértett elmondta, hogy egy ismerőse pénzt kért tőle kölcsön – amit ő át is adott számára – azonban miközben erről átvételi elismervényt írt látogatója lefújta őt gázsparay-vel, majd rövid dulakodást követően a lakásból a megszerzett pénzzel együtt kijutott és autójába ülve elhajtott.

A rablás bűntette miatt indult nyomozás során a bántalmazott férfi elismerte, hogy támadója egy adag PIKO néven ismert kábítószerért érkezett hozzá. Az anyag átvételét követően azonban azt nem tudta kifizetni és miközben ő a tartozásról elismervényt irt lefújta őt, majd a megszerzett kábítószerrel a zsebében megpróbálta elhagyni a helyiséget, amit ő nem tudott megakadályozni. A lakásán tartott kutatás eredményeként a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak, illetve a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, így ellene kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A nyomozók adatgyűjtés eredményeként azonosították a rablás feltételezett elkövetőjét, akit végül 2021. január 27-én a reggeli órákban Győrben elfogtak, majd a Csornai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A 37 éves győri férfivel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Csornai Rendőrkapitányság előterjesztést tett a Győri Járási Ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozására.