Hírek

Rendőrkézen az idős asszony kifosztója

A soproni és a keszthelyi rendőrök együttműködésének köszönhetően néhány órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.

Egy idős asszony kérte a rendőrök segítségét 2021. február 26-án 10 óra 30 perckor Zsirán. Elmondta, hogy a bejelentés előtt pár perccel egy ismeretlen nő ment be a házába azzal az ürüggyel, hogy az önkormányzattól érkezett és fel kell mérnie a lakást. A 83 éves sértett távozásra szólította fel a hívatlan látogatót, aki ekkor megragadta a kezében tartott táskáját és azt kirántotta szorításából, amelynek következtében az idős nő elesett. Az elkövető a táskát a benne lévő készpénzzel megszerezve elhagyta az ingatlant.

A soproni nyomozók – adatgyűjtés, tanúkutatás adatait felhasználva – a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként azonosítottak egy 25 éves zalaapáti nőt, akit felkérésükre a Keszthelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai lakóhelyének közelében elfogtak és a helyi rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók – őrizetbevétele mellett – kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amelynek során az asszony beismerő vallomást tett.