Hírek

Rendőrség! Jó reggelt!

Két címről három embert állítottak elő az érdi rendőrök, egyikük a szekrényből bújt elő. Lopással gyanúsítják őket.

Egyenruhások ébresztették 2021. január 12-én reggel két érdi ház lakóit. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe, amelyekben a legaktívabb főszerepet a 18 éves férfi játszotta, a két nő a bűncselekményekhez használt autó vezetésével segédkezett.

A gyanú szerint a 18 éves férfi 17 éves társával érkezett 2020. november 22-én délután egy Oportó utcában leparkolt kocsihoz. Betörték a jobb első ablakát és az utastérben talált női, iratokkal teli táskával, pénztárcával, 2 darab aranygyűrűvel, és néhány ezer forinttal bepattantak a távolabb megálló, 30 éves nő által vezetett kocsiba, és elhajtottak.

Egy hónappal később, 2020. december 30-án kora este egy Fényező utcai ingatlan közelében állt meg autójuk, benne a két nő, a 18 éves férfi és fiatalkorú társa. A kiszemelt ház kerítésén az udvarra mászva összeszedték, amit találtak, 20 darab alumínium csövet, kb. 80 kiló alumínium hulladékot, 3 darab 20 literes kannát, 3 darab mosógépdobot, 10 kilogramm rézkábelt, rézcsapokat, réz idomokat és csöveket, kb. 250 ezer forint értékben.

A 30 éves nő, a fiatalkorú, valamint a 18 éves férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bűncselekmények elkövetését tagadták, érdemi vallomást nem tettek, a 18 éves férfi kóros aluszékonyságban szenvedhet, mert elmondása szerint mindkét bűncselekmény időpontjában otthon aludt. A 26 éves nő ugyan panaszt nem tett a gyanúsítás ellen, de vallomást sem.

Az Érdi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást, a két nő és a fiatalkorú szabadlábon védekezhet. A 18 éves, állandó munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkező, négy további, ugyancsak lopási üggyel korábban már meggyanúsított férfi letartóztatását kezdeményezték, az ügyészi indítvány alapján a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el.