Hírek

Rendőrségi hírek Fejér megyéből

Biztonsági intézkedés Székesfehérváron, baleseti helyszínelés Sukorónál.

A járőrök 2021. január 17-én este a hideg ellenére padon fekvő nőre figyeltek fel Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcában. A 49 éves pécsi lakos nem tudott felkelni, ezért hozzá biztonsági intézkedés keretében az egyenruhások mentőt hívtak, akik a kórházba szállították a nőt.

Sukoró külterületén történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget 2021. január 17-én délután. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 17 éves fiú gyalogosan, futva közlekedett a 8116-os számú úton Velence irányába, az úttest jobb szélén, éjszakai látási viszonyok ellenére láthatósági mellény nélkül. Futás közben, körültekintés nélkül kezdte meg az átkelést az út túloldalára, eközben nem adott elsőbbséget a vele azonos irányban haladó, őt kikerülő személygépkocsinak, ami elütötte. Az ütközés hatására a futó – az elsődleges orvosi adatok szerint – könnyebben megsérült, az autóban kár keletkezett. A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a gyalogosok lakott területen kívül csak a leállósávon, annak hiányában az útpadkán, illetőleg az úttest szélén, a menetirány szerint a bal oldalon, a járműforgalommal szemben haladhatnak! Lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok mellett az út szélén közlekedő gyalogosoknak kötelező a láthatósági mellény viselése!

… hogy mindenki hazaérjen!