Hírek

Rendszámot cserélt, lebukott

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát.

A Balatongyöröki Rendőrőrs járőrei Gyenesdiáson, a Szent Erzsébet úton igazoltattak egy brit hatósági jelzésű Alfa Romeo típusú személyautóval közlekedő 47 éves helyi lakost 2021. február 19-én 10 óra 41 perckor. A jármű ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy az a nyilvántartásban regisztrált magyar hatósági jelzéssel rendelkezett, de azt eltávolították és a jármű eredeti külföldi rendszámait szerelték fel rá.

A sofőrt a rendőrök elfogták, és előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt. A jármű vezetője kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondta, hogy a külföldről származó járművet magyarországi forgalomba helyezését követően a hatóságok a forgalomból kivonták, ezért annak rendszámait és a forgalmi engedélyét leadta. Elmondta, hogy ő szerelte fel a jármű eredeti brit rendszámtábláit azért, hogy közlekedni tudjon az autóval.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.