Hírek

Roadpol Seatbelt akció Tolna megyei eredményei

A európai szintű fokozott ellenőrzés során 120 szabályszegővel szemben intézkedtek munkatársaink.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte március 8-14. között.

Az akcióban részt vettek a Tolna megyei rendőrök is, akik több napon át ellenőrizték a járműveket. Munkatársaink összesen 120 olyan közlekedővel szemben intézkedtek, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket, így a biztonsági övet, a gyermekbiztonsági rendszert vagy éppen a bukósisakot. Az ellenőrzések alkalmával összesen 91 olyan járművezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét indulás előtt. Az utasok közül 26-an voltak, akik biztonsági övüket nem használták. A gyermekbiztonsági rendszert három esetben nem tették be az autókba. Olyan sofőrrel nem intézkedtek munkatársaink, akik bukósisak nélkül közlekedtek.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!