Hírek

Roadpol – Truck & Bus

A Pest megyei rendőrök is csatlakoztak az ellenőrzéshez.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2021. február 8. és 2021. február 14. közötti időszakra meghirdetett Truck & Bus – Nehéz tehergépkocsi és autóbusz elnevezésű fokozott ellenőrzésben.

Az akció főként a közúti áru-, és személyszállítást végző járművek és személyzetük, különösen a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére irányul, de ezen túlmenően a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatának, valamint a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotor-kerékpárosok, illetve a motorkerékpárosok szabályszerű közlekedésének ellenőrzésére is.

Elsődleges cél a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, megelőzése. Az akcióban a rendőrök főként az áru-, és személyszállításhoz szükséges okmányokat, a menetíró készülékkel, illetve a rakományok rögzítésével kapcsolatos előírásokat, a vezetési és pihenőidő betartását, valamint a túlsúlyos járműveket ellenőrzik.