Hírek

Robbanás történt egy hortobágyi lakóházban

2020. december 27.

Egy PB-gáz-palack szivárgása miatt robbanás történt egy hortobágyi családi házban karácsony második napján. A detonáció következtében két ember megsérült, az épület lakhatatlanná vált.

Tegnap 94 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, összesen 32 tűzesetnél és 44 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A műveletirányítási központokba 16 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett.

Az utakon tegnap több baleset történt: árokba borult egy autó az M3-as autópályán Csincse térségében, az M4-es autóúton Ceglédbercelnél és a 61-es főúton Pogányszentpéter közelében. Négyes karambol történt a 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszán, Vácegresen pedig egy családi ház falának ütközött egy kisbusz. A baleseteknél a mezőkövesdi, a ceglédi, nagykanizsai, a váci, a gödöllői és az aszódi tűzoltók avatkoztak be.

Robbanás miatt, illetve több lakástűzhöz is riasztották a tűzoltókat karácsony másnapján. Egy PB-gáz-palack szivárgása miatt robbanás volt egy hortobágyi családi házban, amelynek falai a detonáció következtében megdőltek, így az épület lakhatatlanná vált. Az egyik lakót a tűzoltók mentették ki a romok alól. A robbanásban két ember megsérült. Újrónafőn egy lakóházzal egybeépített melléképület, Sályon egy családi ház tetőszerkezete és két helyisége égett teljes terjedelmében. Debrecenben egy garázs és a benne tárolt autó gyulladt ki. A tűzoltók mindenhol eloltották a lángokat.