Hírek

Rosszul döntött – baleset lett a vége

A megalapozott gyanú szerint ittasan ült volán mögé az a férfi, aki egy árokba hajtott az autójával Hajdúböszörmény külterületén. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy létavértesi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi Hajdúböszörmény, Nagy-Bocskai szőlőskertben italozott egy ismerősénél 2021. január 8-án este. A sofőr, alkoholfogyasztást követően autóba ült, majd Hajdúhadház felé vette az irányt. Nem sokáig jutott, mivel a 3507-es úton egy árokba hajtott, majd a tetejére borult a járművel. A közlekedési balesetben a 25 éves férfi és utasa is könnyű sérüléseket szenvedett. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, és alkoholszondát alkalmaztak a járművezetővel szemben. Mivel a műszer pozitív értéket jelzett, azért őt elfogták és előállították. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.