Hírek

Segédmotoros-kerékpárral vezetett ittasan a meglapozott gyanú szerint

A nagykanizsai rendőrök lezárták a 38 éves férfi ügyét.

A járőrök 2021. július 24-én 9 órakor ellenőriztek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő helyi férfit Nagyradán, a Kossuth Lajos úton. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett.

A sofőrt további mintavétel céljából a Zalakarosi Rendőrőrsre előállították, majd a mérési eredmények alapján az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság  munkatársai a járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  •  Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben, ezért aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
  • A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.
  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

… hogy mindenki hazaérjen!