Hírek

Szabálysértési őrizet, helyszíni bírság, közigazgatási hatósági eljárás és büntetőeljárás

A 24 éves férfi az eltiltás hatálya alatt vezetett olyan gépjárművet, aminek egyedi azonosító adatai sem voltak rendben. A komáromi rendőrök őt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A komáromi járőrök 2021. március 20-án 11 óra 30 perckor Almásfüzitőn ellenőriztek egy személygépkocsit, amit egy 24 éves komáromi lakos vezetett. A férfi nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mivel őt a Komáromi Rendőrkapitányság 2021. március 22-ig a járművezetéstől eltiltotta. A rendőrök azt is megállapították, hogy a felszerelt hatósági jelzések másik gépkocsihoz tartoznak. Az alvázszám sem egyezett a forgalmiban lévő adatokkal, a műszaki érvényessége 2020. március hónapban lejárt. A férfi biztonsági övet sem használt a vezetés során. 

A sofőrt a komáromi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Ellene egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult büntetőeljárás, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették. Ezen kívül még közigazgatási hatósági eljárást is kezdeményeztek a rendőrök, akik a jármű okmányait és hatósági jelzésit lefoglalták.

1