Hírek

Számoljunk a hóeséssel! Várjuk felkészülten!

Közlekedjünk óvatosan és körültekintően az utakon!

A közelgő havazásra való tekintettel kérjük, hogy fogadják meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak jótanácsait!

Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fontos, hogy autója téli gumiabronccsal legyen felszerelve, azonban a jeges, lefagyott, csúszós utak ellen az sem nyújt teljes körű biztonságot, ezért körültekintőbben, az átlagosnál lassabban, óvatosan vezessen! Legyen tisztában azzal, hogy téli vezetési körülmények között az autó féktávolsága jelentősen megnő, ezért kérjük, tartson nagyobb követési távolságot az ön előtt közlekedő járműtől!

Ha útra kel, tanácsos az induláskor a gépjárművét teletankolni, az ablakmosó tartályt téli folyadékkal feltölteni, és a hóláncot, hólapátot, vontatókötelet az autóba rakni! Elindulás előtt takarítsa le a gépkocsi ablakait, világító berendezéseit, és ellenőrizze azok megfelelő működését! Vigyen magával némi ételt és forró italt, meleg ruhát, takarót, ugyanis hóban történő elakadáskor, vagy nagyobb torlódások esetén, illetve hosszabb úton ezek jó szolgálatot tehetnek! Mobiltelefonját ne hagyja otthon, gondoskodjon arról, hogy az akkumulátor mindig legyen feltöltve, valamint célszerű ilyen esetben a töltőkábelt is magánál tartani!

Havas, csúszós úton közlekedve számoljon nagyobb utazási idővel, tervezze meg előre az útvonalat, kísérje figyelemmel az aktuális közlekedési híreket, információkat, legyen nagyon türelmes, haladjon a forgalom menetének megfelelően, valamint kerülje a kockázatos manővereket!

… hogy mindenki hazaérjen!