Hírek

Szegedi drogterjesztő bandát fogott el a KR NNI

Több mint 5 kiló kábítószert vontak ki a piacról a nyomozók.

Nyolc helyszín, három terjesztő, öt fogyasztó, valamint 5100 gramm kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami 2021. március 3-án zajlott Csongrád-Csanád megyében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnüldözés Elleni Főosztály Szegedi Bűnüldözési Osztálya által beszerzett információk alapján a KR NNI a KR és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több osztályával együttműködve összehangolt akciót tartott Szegeden, Deszken és Tiszaszigeten. Az egyik szegedi benzinkút parkolójában éppen a drogüzlet lebonyolítása pillanatában csaptak le a helyi dílerekre, majd összesen nyolc lakásban tartottak kutatást. A helyszíneken talált kábítószergyanús növényi törmelék (kannabis) összességében 4,5 kilogrammot, míg a lefoglalt kábítószergyanús fehér por 600 grammot nyomott.  

A 40 éves N. Gézát és a szintén 40 éves feleségét, N.Sz.Szilviát, valamint 41 éves társukat, H. Péter Józsefet azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2020 ősze óta több alkalommal árusítottak kábítószert szegedi, deszki és tiszaszigeti fogyasztóknak. A triót bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg öt huszonéves fiatalt kábítószer birtoklása miatt.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a házaspár saját fiatalkorú gyermekének is adott át kábítószert, ezért őket kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

A kutatások végrehajtásának keretében, vagyonvisszaszerzés céljából 6 millió forint készpénzt, ékszereket és gépkocsit foglaltak le a nyomozók.

A terjesztőket bűnügyi őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat, míg a fogyasztók szabadlábon védekeznek.