Hírek

Szerszámgépeket loptak

A soproni és a szombathelyi rendőrök együttműködésének köszönhetően, a bejelentést követő 24 órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Sopronkövesden, egy felújítás alatt álló lakóházba betörés történt. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az ingatlan ajtaját 2021. március 10-e és 2021. március 13-án 19 óra közötti időben felfeszítette a tettes, majd ellopta az ott tárolt szerszámgépeket.

A végrehajtott adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a soproni nyomozók látókörébe került egy – a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható – helybéli nő és egy soproni férfi.

A feltételezett elkövetők a nyomozás adatai szerint Szombathelyen tartózkodtak, ezért a soproni rendőrök felkérték a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozóit a páros tartózkodási helyén történő kutatás végrehajtására. Az intézkedés eredményeként a szombathelyi nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott szerszámgépeket, a két elkövetőt 2021. március 14-én elfogták és előállították, majd a soproni kollégáktól kapott információk alapján lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

.