Hírek

Tajgával kiegészülve

Eshet eső, fújhat szél – a Pest megyei felderítők üzletkötés közben értek tetten két férfit. Lefoglaltak anyagot és két vásárlóval bővítették a gyanúsítotti kört.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői 2021. április 13-án délután a főváros XV. kerületében csaptak le egy parkoló autó sofőrjére és utasára. Nem véletlenül éppen akkor, amikor az utastérben gazdát cserélt volna a kábítószer. Egyikük kezében fóliába csomagolt kábítószergyanús növényi anyagot, az ülésen több tízezer forintot találtak – az üzlet már megköttetett, ám annak remélt előnyeit egyikük sem élvezhette. A 45 éves, piliscsabai D. Antalt és utasát, a 33 éves, budapesti W. Zoltánt elfogták és előállították.

A rendőrök kutatást tartottak a két férfi házában, ahová Tajgát is magukkal vitték. A  kábítószerkereső kutya megdolgozott a jutalomfalatért, D. Antal lakásában három, zöld növényi törmelékkel szennyezett üdítősüveget, flakonokban és tégelyekben bruttó 46,5 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, 24,7 gramm, nejlon zacskókba porciózott fehér port szagolt ki. A rendőrök lefoglaltak még önzáró tasakokat, és 260 ezer forintot.

W. Zoltán lakásában bővült a bűnjelek listája, bruttó 116 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradvány, bruttó 12 gramm fehér por, a kábítószer méréséhez szükséges digitális mérleg, dohányőrlő, valamint 45 ezer forint került elő.

A felderítők két fogyasztóhoz is ellátogattak. Egy 47 éves szentendrei, valamint egy 53 éves dunabogdányi férfi lakásában D. Antaltól vásárolt cuccot találtak.

A szakértői vizsgálat szerint a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek, delta-9-THC hatóanyagot, kokaint, illetve amfetamint tartalmaznak.

A Pest megyei nyomozók D. Antalt és W. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A két fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.