Hírek

Táskákat lopott a férfi, a rendőrök eljártást indítottak ellene

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a tapolcai rendőrök büntetőeljárást indítottak egy 51 éves bogádmindszenti lakos ellen. Az eljárás adatai alapján a rendőrséget az egyik sértett értesítette 2020. augusztus 8-án arról, hogy a badacsonytomaji strandon hagyott táskáját valaki eltulajdonította, benne pénztárcájával, mobiltelefonokkal, bankkártyákkal, ékszerekkel, lakáskulccsal és iratokkal, melyek értéke több százezer forint összegnek felel meg.

A járőrök az elkövetőt pár órával később Badacsonytomajon igazoltatták, mert a férfi kerékpározás közben elesett. Az intézkedés során a rendőrök megtalálták nála a strandon ellopott tárgyak egy részét. Ezután előállították őt, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerte tettét és elmondta azt is, hogy a lopott bankkártyával több alkalommal vásárolt, továbbá előző nap Keszthelyen szintén ellopott egy padon lévő táskát a benne található mobiltelefonnal és készpénzzel együtt.

Ellene lopás bűntett és lopás vétség, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.