Hírek

Tavaszi zsongás

A verőfényes tavaszi idő a kerékpárosokat egyre inkább kicsalogatja a szabadba, ugyanakkor a városban is nagy számban találkozhatunk a kerékpárutakon, vagy az úttest szélén tekerő biciklisekkel. A téli komor hónapokban autósként elszokhattunk a kétkerekezőek jelenlététől, ezért sokakat váratlanul érhet egy útkereszteződésben, vagy a gyalogos-átkelőhelyek melletti kerékpáros átvezetéseknél hirtelen felbukkanó biciklis.

A rendőri intézkedések alkalmával tapasztaljuk, hogy növekszik a kerékpárosok által megvalósított – különösen elsőbbségi és kanyarodási – szabályszegések száma. A korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is problémát jelentenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabálytalanul átkerekező biciklisek!

A Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság ajánlja valamennyi kerékpárosnak, hogy a tél során megkopott KRESZ ismereteiket újólag frissítsék fel, illetve a járművek karbantartását követően a gyakorlatban is alkalmazzák azokat. Kérjük továbbá a gépjárművezetőket, hogy kellő óvatossággal és figyelemmel közlekedjenek azokon az útszakaszokon és útkereszteződésekben, ahol fokozottan kell számolni kerékpárosok jelenlétére!

… figyeljünk egymásra, hogy mindenki épségben hazaérjen!