Hírek

Tetten érték a rendőrök a vastolvajokat

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták az 51 éves berhidai és a 39 éves várpalotai lakost.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás egy 51 éves berhidai, valamint egy 39 éves várpalotai lakos ellen. Az eljárás adatai alapján a két férfi 2021. január 17-én, délelőtt Papkeszi határában, egy bekerített iparterületen a földből különböző vashulladékokat ásott ki, és el akarta lopni. A szolgálatukat teljesítő járőröknek feltűnt a megbontott kerítés, illetve a mellette parkoló autó, majd a közelben megtalálták a két elkövetőt, amint a vasdarabokat ásták ki a földből. Ezután a rendőrök igazoltatták őket, majd átvizsgálták a gépkocsijukat, melyben különböző szerszámokat találtak.

A két férfit előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrök megállapították továbbá, hogy az 51 éves berhidai lakos ellen korábbi szabálysértések elkövetése miatt a Várpalotai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki, és őt emiatt szabálysértési őrizetbe vették.

vashulladék