Hírek

Több mint kétmillió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból a budapesti nyomozók

A BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Főosztály nyomozói befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik a megalapozott gyanú szerint kokaint és marihuánát árultak a bulinegyedben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói 2018 novemberében tetten érték és elfogták Sz. Lászlót, aki belvárosi, illetve erzsébetvárosi szórakozóhelyek környékén kokaint árult. Másnap elfogták a férfi két társát, akiktől korábban a kábítószert beszerezte. A rendőrök a testvérpár, H. János és H. András budaörsi házában előre kiadagolt kábítószert, 400 ezer forintot és 60 ezer eurót találtak. Összesen közel 100 gramm kokaint és 130 gramm marihuánát foglaltak le, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a kétmillió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói az ügyben négy fogyasztót is elfogtak, őket kábítószer birtoklása miatt, míg H. Jánost, Sz. Lászlót és H. Andrást kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​