Hírek

Trükkös csalók Szombathelyen

Megelőzési tanácsok az áldozattá válás elkerülésének érdekében.

Az elmúlt napokban Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata képviselőjének kiadva magát ismeretlen elkövető, segély ügyintézésére hivatkozva, a sértett figyelmetlenségét kihasználva, nagyobb pénzösszeget tulajdonított el egy szombathelyi lakásból.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet!

– Kérjük, hogy ne engedjen be senkit a lakásába, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően, még akkor sem, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát!

– Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai, valamint önkéntesei a közszolgálati igazolvány, illetve a polgármester által aláírt megbízólevél bemutatásával keresik fel az érintetteket. A látogatásokra kizárólag előre egyeztetett időpontban, illetve kérelemre kerül sor.

– Amennyiben a hívatlan vendég már akaratuk ellenére belépett az otthonukba, ne hagyják egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Amennyiben kellő határozottsággal lépnek fel, meghátrál és távozni fog.

– Amikor a „látogató” távozik, írják fel a gépkocsija rendszámát, színét, típusát!

– Ha mégis megtörtént a lopás, az elkövető által megfogott, használt tárgyakat ne dobják ki, ne mossák le, mert ezek nagy segítséget jelentenek a későbbi nyomozásban!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, akkor haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívószámon a Rendőrséget!