Hírek

Újabb gépkocsi átadásával segítik a rendőrök a polgárőrök munkáját

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy SEAT típusú járművet adott át a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőrség részére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Szövetség utcai objektumában 2021. március 10-én dr. Forrai Zsolt r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes egy újabb gépkocsit adott át a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség elnökének, Csaplár Zoltánnak.

Csaplár Zoltán a polgárőrszövetség megyei elnöke hangsúlyozta, hogy a polgárőrség a rendőrség legfontosabb stratégiai partnere a közrend és közbiztonság fenntartásában, illetve a bűnmegelőzési feladatok ellátásában. Ezen feladatainak ellátása során a polgárőrök éjjel és nappal végzik a feladataikat, az elmúlt időszakban pedig a vízi polgárőrök is nagyban segítették a rendőrök és a katasztrófavédelem munkáját. A technikai tárházuk növelésében nyújtott segítséget megköszönve elmondta, hogy munkájuk során a polgárőröknek egy-egy bűnmegelőzési, őrzési tevékenység, illetve a bűncselekmények felderítése során nagy távolságokat kell megtenniük. Erre tekintettel a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőrség részére most átadott gépkocsi nagyban megkönnyíti, gyorsabbá teszi a mozgásukat, így a jövőben még eredményesebben láthatják el közszolgálati feladataikat.

Dr. Forrai Zsolt r. ezredes ünnepélyes keretek között átadta a vízi polgárőrség részéről megjelent polgárőröknek az adományozott jármű indítókulcsát.