Hírek

Újra kocsikázni akart a 15 éves fiú, újra elfogták

Az év elején újabb autót vitt el az a fiatal, aki 2020 novemberében már több nyitva felejtett járművel is elhajtott Faddról.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy faddi férfi tett feljelentést 2020. október 24-én ismeretlen tettes ellen, aki a családja tulajdonában levő nyitott állapotú személygépkocsit – melyben benne hagyták az indítókulcsot – ellopta. Az autót később Szekszárdon, az út szélén leállítva találták meg. Az eset kapcsán a Tolnai Rendőrőrsön büntetőeljárást indítottak.  

Néhány nappal később újabb bejelentés érkezett a Tolnai Rendőrőrsre, hogy egy faddi férfi autóját – mely szintén nyitott állapotban volt és a kulcsot is a járműben hagyták – ismeretlen személy elindította, és a kocsival elhajtott.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a tolnai rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves, a faddi nevelőotthonban élő fiút, akit elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt. A fiatal elismerte a bűncselekményeket, azt mondta a rendőröknek, hogy barátnőjével akart kocsikázni, azért vitte el az autókat.

A fiú a kihallgatását követően néhány nap múlva 2020. november 1-jén, ezúttal Tolnán egy nyitva hagyott autó indítókulcsát lopta el azzal a céllal, hogy később ezzel a járművel is autózzon. Ezúttal a tolnai rendőrök még azelőtt elfogták a fiút, mielőtt elvihette volna a kocsit. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett kísérletének elkövetése miatt. A fiatal a rendőröknek egy korábban történt lopást is elismert, amikor egy nyitva hagyott kocsiból lopott el két pénztárcát a benne levő készpénzzel.

A tolnai rendőrök a fiút engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették.

Az év elején újabb autó tűnt el Faddról. 2021. január 3-án a késő esti órákban tett feljelentést egy helyi férfi, mert ismeretlen személy az utcán néhány órával korábban leállított, de nyitva hagyott, autóját ellopta. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és nyomozást indítottak. Az ellopott kocsit 2021. január 5-én megtalálták a Pálfára vezető úton. Az eset kapcsán elszámoltatták a novemberben elfogott 15 éves fiút, aki elismerte a nyomozóknak, hogy ő vitte el az autót azért, mert Pálfára akart menni vele.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet, hogy a jövőbeni bűncselekmények elkerülése érdekében tartsák be az alábbiakat!

  • Amikor járművüket leparkolják, azt minden esetben zárják be!
  • Az autóban soha ne hagyják benne az indítókulcsot!
  • A kocsiban soha ne hagyjanak értékeket!
  • Akkor se hagyjanak látható helyen telefont, pénztárcát, táskát, ha csak rövid időre állítják le autójukat!