Hírek

Újra robog a SuliMoped program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Idén is támogatott a diákok első jogosítványának megszerzése.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával a 2020/2021-es tanévben is több száz diák kapott lehetőséget arra, hogy élete első jogosítványát ingyen megszerezze.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2021. január 18-án 50 jászsági diák kezdte meg a felkészülést, hogy a sikeres vizsgákat követően segédmotoros kerékpár vezetői engedélyhez jusson. A képzés egy tájékoztatóval és regisztrációval kezdődött. A meghívottakat Dávid Mónika rendőr őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára köszöntötte.  Az őrnagy hangsúlyozta, hogy a nehéz helyzetre való tekintettel nagyon fontos a diákok felelősségtudata és a szülők folyamatos támogatása.

Mezei Béla, az autósiskola oktatója és Németh István elsősegély oktató elmondták, hogy a gyerekek elsősorban online formában sajátítják el a szükséges tudást, a KRESZ elméletet és az elsősegélynyújtás alapjait, majd a sikeres vizsgákat követően tavasszal kezdetét veszi a gyakorlati oktatás. A tervek szerint a tanévzárón minden jelentkező átveheti élete első jogosítványát.