Hírek

Unokázós csalót keres a rendőrség

Dorogon csapott be egy ismeretlen férfi egy idős nőt. Az általa kitalált történettel több millió forintot csalt ki a sértettől.

A Dorogi Rendőrkapitányság 11020/58/2021. bűnügyi számon eljárást folytat ismeretlen tettes ellen csalás bűntett elkövetése miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi telefonon felhívott egy idős nőt 2021. február 23-án. Azt állította, hogy az asszony fia közúti balesetet okozott, de egy bizonyos összeg fejében elkerülheti a rendőrségi eljárást. Az ismeretlen telefonáló nem sokkal később megjelent a sértett otthonánál, aki több millió forintot adott át a férfi részére.

Az ismeretlen elkövető 20-25 év közötti férfi. A bűncselekmény elkövetésekor sötét nadrágot, szemüveget, sapkát és szürke polár anyagú pulóvert viselt, és feltehetően egy fiatal lány is vele volt.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatosan információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-34-517-777-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát vagy a 112 központi segélyhívó számot.