Hírek

Ütések, rúgások követték a vitát – ügy lezárva

A Pest megyei vizsgálók befejezték a nyomozást egy 2019-ben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés ügyében.

Egy fővárosi kórház orvosa értesítette a rendőrséget 2019. november 22-én, hogy néhány nappal korábban bekerült hozzájuk egy 61 éves férfi. Pilisszentkereszti házában allergiás reakcióval, illetve eleséssel magyarázott súlyos állapotáról az orvosi vizsgálatok alapján kiderült, sérüléseinek keletkezése idegenkezűségre utal.

A rendőrök megindultak és megállapították, 2019. november 16-án a későbbi áldozat és egyik ismerőse együtt iszogattak. Összevesztek, a vita elfajult, a 37 éves J. Gábor először öklével, majd rúgásaival nyomatékosította érveit, majd sorsára hagyta áldozatát. Másnap reggel egy szomszéd talált rá az akkorra már rossz állapotban lévő sértettre, aki elesést és allergiás reakciót sorolt fel, bántalmazást nem említett. Mentőt hívtak, kórházba került, de 2020. január 7-én az ellátása ellenére meghalt.

Az igazságügyi orvosszakértői boncolás alátámasztotta az idegenkezűség gyanúját. Sorozatos bordatörés, törött mellcsont, légmell, amelyek nagy erejű tompa erőhatás következményei. A bűncselekmény minősítése – tekintettel arra, hogy a szakértő szerint az életveszélyes sérülés, valamint az áldozat halála között közvetlen ok-okozati összefüggés nem volt megállapítható – súlyos testi sértésből életveszélyt okozó testi sértésre módosult.

J. Gábor kihallgatásán elmondta, gyerekkori ismerősével sokadik alkalommal ittak, a bor elfogyott, az idős férfi a tőle kapott pénzzel elment utánpótlásért. Visszatérve J. Gábor kevesellte a vásárolt bort, kérte a visszajárót. Ebből indult, majd fajult dulakodássá, veréssé, ütésekké, rúgásokká vitájuk.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.