Hírek

Vádemelési javaslat: a kijárási tilalom ideje alatt okozott anyagi káros balesetet az ittas sofőr

A Szombathelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. február 21-én, 2 óra körüli időben Vasszécsenyben. Egy tanakajdi lakos személyautóval közlekedett a Petőfi Sándor utcában Meggyeskovácsi felől Táplánszentkereszt irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról, egy kapubejárónak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódva állt meg.

Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság vele szemben, tekintettel arra, hogy a vezetői engedélyét nem tartotta magánál, valamint megszegte a kijárási tilalmat, szabálysértési eljárást, a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig büntetőeljárást is indított.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a büntetőügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, mielőtt a volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!